17 de març 2006

senyor pirotècnic..

Si la crida d’enguany va estar passada per aigua, sembla que la cremà tampoc s’hi lliurarà. Però entre una i altra el temps ha acompanyat per organitzar els preparatius fallers.
Ja fa setmanes que podem vore mascletaes tots els dies, els carrers engalanats amb senyeres (de la ciutat de València, clar), i cada dia més gent als transports públics.
Aquestos dies en que ara entrem són els dies més especials que viu el Cap i casal (El cap i casal en general, no només Na Rita). No és freqüent que una ciutat que, com totes, viu diàriament en el treball, en la incomunicació, en l’alienació del vehicle propi o del mp3 al bus, pare durant uns dies per baixar al carrer a desfilar, a trobar-se amb els veïns, a cantar i a tremolar junts davant una bona mascletà. Son els dies en que ens podem trobar cotxes de cavalls pel carrer, o una delegació d’alguna falla desplaçant-se en metro cantant i botant, o que ens desperte alegrement una banda de música que passa per baix de casa nostra a ritme de Amparito Roca. També són els dies que esperem vore satiritzat a les falles la societat actual. Però encara avui, per desgràcia, existeix la censura. I això ja és un altre tema.

A la ciutat de las flores, de la ‘lus’ i del color està començant la bogeria de tots els anys; la dels carrers tallats, la de els grans trons i castells, la de les hordes de gent avançant per carrers i places bé durant el dia o bé per tota la nit.
Però com diuen, tot és bo amb mesura. Fa ara un any que el meu admirat J. Francesc Mira reflexionava Contra les falles al diari El País; “Anar amb els amics a fer-se una cervesa i unes tapes és convivialitat festiva, deixar un gran espai urbà ple de bassals de líquids apegalosos, restes de menjar , plàstics, papers i un solatge fastigós és, simplement, repulsiu.”

Senyor pirotècnic...

1 comentari:

Anònim ha dit...

De les falles pròpiament dites, no te desperdici el estudi de putes mes famoses de la història que fan a la de Na jordana o com collons sescriga... "I les putes vos passaran al davant al regne dels cels"