02 d’abril 2006

Un any fent la mà

Feia temps que no havia gaudit tant amb tanta gent i tant prolongadament. La celebració ahir a Gandia del primer aniversari de la revista satírica La Cabota fou tot un èxit. L’acte de celebració pròpiament dit començava a les 20 h. al teatre del Raval de la capital saforenca. Però per a uns quants la I Intercomarcal Cabotista no només es va reduir a eixe parell d’ horetes, sinó que va començar unes hores abans i durà fins ben entrada la matinada (i per a alguns, el dia...)


A les 14’30 al casal Jaume I de Gandia es vam reunir els grups que després hi participarien, a més d’alguns col·laboradors. Durant el dinar vaig conèixer molts d’ells i l’ambient de festa ja es sentia amb les primeres bromes i les primeres cançons corals ‘a capella’. Ben dinats vam iniciar la ‘cercavila’ per tal de trobar, amb tots els instruments damunt, el teatre del Raval. I una vegada allí dins, en el mateix ambient, els grups provaven el so, s’organitzava la paraeta de productes cabotistes, i tot ultimava per acollir al públic minuts després. A les 19 h. un servidor es va posar darrere de la taquilla per exercir d’això mateix, de taquiller de l’esdeveniment. Col·laborar en projectes de grup és una cosa que a més d'agradar-me em fa sentir més estima envers l'èsser humà.


A les 8 ben tocades començava la funció. El cap de cartell, Xavi Castillo, va moure amb un monòleg que va fer riure a tots de bona gana. Com sempre, sarcàstic, absurd, molt intel·ligent i crític amb la nostra classe política. No cal que vos explique més. La risa va continuar amb els Ovidi Twins. El seu convidat de pedra, el vestuari, la música i lletres iròniques i divertides feren un combinat perfecte. De les Mãedeus es podrien dir moltes coses però només en direm una; genials. Seguiren Arthur Caravan, un grup d’alcoians que ens portaren una xicoteta mostra del rock, i que van fer vibrar al públic amb les seues notes. Per acabar, el grup de Pego Lilit i Dionís desplega els seus instruments, el seu ritme i un bon fer extraordinari que va inundar de color tots els racons del recinte. Una mostra de l’ al·lucinant que pot arribar a ser juntar en un grup de folk guitarra elèctrica, violí, bombo, trompeta, tuba, pandereta i dolçaina. Fabulós! I com a cloenda de l’acte El xiquet de Corea va dirigir a tots els cantants sobre l’escenari cantant l'himne de la I Intercomarcal.

Després d’açò, a Ca Pasqualet, ens esperava un sopar que va anar d’allò més bé. Menjarem, beguérem, cantàrem més tard, connectàrem en directe amb Radio 9 a ritme de ‘volem, volem que mos la mame el president’ i inclús em vaig animar a ballar una jota de Banyeres (com vaig poder) amb una mestra com Violant la Rogeta. Personalment, va ser impagable poder compartir unes rises amb tots els presents, i en especial amb tota la delegació de la Vall d’Albaida. Ara cal pensar quan fem la pròxima. Gràcies, companys, pel dia d’ahir!!




8 comentaris:

Anònim ha dit...

Com he vist que estava juntet, he entrat a fer-te la visita. Salut, i ja acabarem de concretar la borina que ens espera.

Anònim ha dit...

Quines coses passen en el món mundial... jo aclarint-me amb açò de fer comentaris, que t'ixen coses d'aquelles que dius... mare...

Res, quina nit la del Dissabte (més curta que no ho semblava... gent de tro? de tro de bac!)... això, que a banda de dir-me de vosté (i fotre'm ben fotut...), siga dit castament i amb perdó de la taula... jo diria, juraria és més, que conec a vos d'alguna cosa però mai no sabria dir en cert de què...
Seriosament... i de què pot ser? On t'he vist jo abans? No et deuré diners?

ximbolet@hotmail.com

DE TOT UN POQUET ha dit...

La crònica que fas impecable. T'ho diu u que ha exercit de professor, entre altres matèries, de Redacció i disseny de premsa. Molt bé, i ja vorem com en segueixen més. Per cert, lamente molt no haver pogut acabar la nit amb vosaltres. La pròxima me n'aniré quan tot el món marxe. Per cert, la 'despertà' la vaig escoltar perfectament, però el Sant Rosari no. Ja sabeu que un poble com el meu (xicotet i beat) té eixes coses. Voleu alguna cosa per als germans catalans?
I hui, mireu com són les coses, he trobat un exemplar de La Cabota al meu institut (bo, millor a l'institut on treballe) i jo no l'he duta. Ja us diré com ha sigut la "feta". Bo, Adrià, on feres el batxillerat? No cal contestar ara, sols t'ho pregunte per saber si el vas fer a Villena. I, pel que fa a la pregunta de Sergi, és que ets igualet que lÒscar Jaenada (l'actor català que ha fet de Camarón). Veritat que sí? Àngel

Anònim ha dit...

Ausães qu'eres cagãet al Camarón 'ixe, tu! T'hauré de fitxar pâ algun xou...

DE TOT UN POQUET ha dit...

Jo anava a dir-t'ho dissabte... però ja veig que has pres la iniciativa... Avant, que tot açò promet. Bé, fins prompte.
Àngel

DE TOT UN POQUET ha dit...

Ei, banyerí o banyerut? Ja m'ho explicaràs... per què aqueixa divergència...

Unknown ha dit...

TIMONET FESTIVAL

INTOXICACIÓ CULTURAL

13 i 14 de juliol de '07 alcoi


DIVENDRES 13:



18:00-XARRADA------------------------ABRIENDO PUERTAS

19:30-ESTEVE FERRE------------------------------CANTAUTOR

20:30-L'ANGELET DE KOREA-------------------CANTAUTOR

21:30-SOPAR

22:30-MICHEL-----------------------------------VIDEOART

23:30-GAIA DUB SINDICATE--------------------------REGGAE

00:30-TASHKENTI-----------------------------SKA-MESTISSATGE

01:30-Mrs.CHICKEN------------------------------ELECTRO CABARET

02:30-VOLTOR-----------------------------------------HARDCORE

03:30-D.J. PAN-Z-----------------------------------FREE-STYLE



DISSABTE 14:



17:30-TALLER DE POESIA-----------------------------POESIA

18:30-PSIQUE ALMA------------------------------------MONÒLEG

19:30-PROYECTO HOMBRE--------------------------------RAP

20:30-SOPAR

21:30-KLEZMETICS -------------------MUSICA BALCÁNICA

22:30-PHIL DE VIENT + JORDI CARBONELL---POP +TEATRE

23:30-ESOC------------------------------------------PERFORMANCE

00:30-ARTHUR CARAVAN--------------------------POP-ROCK

01:30-TO THE KADA UALASEUA----------------------RUMBA

02:30-POCO JHATO-------------------------------TRASHCORE

03:30-DISPARA---------------------------------------------PUNK-OI!

04:30-D.J.VIANNO-------------------------------------FREE-STYLE

Tindra lloc al cso el Molinar Alcoi per mes informació puxero@gmail.com

Centre Social Okupat El Molinar

Unknown ha dit...

Més cosetes...

Tenda Gratix
Distribuidores Anticomercials
Preus Populars

www.fotolog.com/molinar
puxero@gmail.com