17 de maig 2006

Els llibres que no llegim

Sentencia la dita popular que 'els llibres son mestres que no renyen i amics que no demanen'. Són amics pacients que esperen ser oberts i llegits a les prestatgeries de les nostres cases. Qui no ha comprat llibres perque eren 'classics imprescindibles'? O perque li atreia el títol, o el contingut, o l'autor. O perque el venie amb el periòdic al mòdic preu de 1 €.
Jo en tinc molts, d'eixos. Els tinc a les prestatgeries dels meus dos dormidors aguardant el moment en que trobe un lloc per empassar-me'ls. Biografies, novel·les, còmics, teatre, assaigs... que van ser producte d'una època de feroç recerca de llibres. Però arriba un moment que t'adones que els volums pendents de lectura i el temps per llegir-los són incompatibles. Ara em continc, i compre únicament els necessàris. Però tots aquells que encara em queden per llegir són com amics que esperen a fer-me companyia algun dia. De tant en tant els obric, els olore, acarone la textura de les pàgines i els tanque, tot prometent-me que no trigaré a llegir-los. Són la garantia de que mai m'avorriré tenint-los prop.
Ara, des que tinc internet, els ha eixit un nou competidor. Reconec que passe molt de temps entre correus electrònics, texts de la xarxa, edicions electròniques de diaris, i blocs.
Però aviat arribaran les vacances de l'estiu i substituiré pinzells i acuarel·les per Fuster, Martorell, Unamuno o Goethe. O això espere.

7 comentaris:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Quanta raó! Això d'internet sí que és un fort competidor perquè -t'ho dic per mi- abans llegia molt més que ara... vull dir el que són llibres a la manera tradicional. Però és que no podem estar allunyats de la realitat que ens envolta: i aqueixa realitat passa per la xarxa...
Fins prompte...
Àngel

Iurema ha dit...

Sip

Jo d'aquests en tinc alguns... cada vegada menys. De fet, l'altre dia en vaig agafar un que donaven fa... 10 anys? en un periòdic perquè tenia una crisi de llibres (no sabia què llegir i estava estressada)

Per mi internet és un competidor... a mitges, perquè m'agrada llegir a la nit, al llit. :)

T'he fotut un rotllo com a primer comentari. Em presento: Sóc Iurema ;) Encantada

Anònim ha dit...

Tendrieu q vore al banyeri perdent el cul a les prestatgeries de la seccio de ofertes de 'paris valencia'... M'havera agradat vore'l a la fira del llibre comprant classics imprescindibles! increible tb el silenci q es fa al meu pis quan de repent sentim a la tele allo de "1º entrega gratis este domingo con el ABC, El Pais, etc"
--Llegiu, llegiu que el mon s'akava!--

DE TOT UN POQUET ha dit...

Xe, això està molt bé... els llibres de mal no en fan mai cap.
Àngel

Anònim ha dit...

Ie, com si vos hagueren sentit: mireu açò! Lo fort és que El Inmundo tammé esta clavat en la moguda...

Anònim ha dit...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

Anònim ha dit...

I find some information here.