27 de juny 2006

Un diumenge a l'IVAM

El diumenge vaig voler estrenar la meua bici (comprada de segona mà al mercadet de Mestalla) anant fins a l'IVAM, per fer una visiteta als autors que ara s'hi exposen . El museu sol tindre un bon criteri a l'hora d'organitzar exposicions, i, per regla general m'agrada la tria d'autors.

Entre les que hi havia anunciades estava una sobre 'Mariscal'. Sí, home, sí; el del Cobi, el del logo actual de 'Bancaja', les samarretes del Compromís pel valencià... I quina és la meua sorpresa quan m'endinse en l'exposició i allò no era més que una istal·lació-aparador de la '32nd America's Cup' i dels seus productes.

Sí, el disenyador de la imatge de l'event ha estat Mariscal, que ha creat bosses, gots, vaixells... però el que em sebla mesquí i anormal és que a un espai d'art tan respetat com aquell i sota el nom d'un disenyador tan prestigiós, poden convertir una sala del museu en pur futlletí de propaganda de les 'regates de Rita', com ja s'anomenen popularment. No sé qui haura estat el responsable, encara que m'ho imagine, però aquesta pràctica de publicitat barroera més que il·lícita i política més que artística, no deuria de tolerar-se ni pel públic, ni per artistes ni pels responsables de l'IVAM.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Adrià, si t'assabentes que Rita ensenya les regates, dis-m'ho... seria una cosa per recordar de per vida...