09 de juliol 2007

contradiccions


Situeu-vos en la suposança que la llibreria Tres i quatre de València de sobte ven un dia llibres d’aquells de l’estil ‘diputacio de Valencia’ escrit mig en castellà mig en blavero. Veritat que seria un despropòsit alamont gran? Doncs una cosa pareguda, però a l’inrevés, ocorre amb la campanya llegir en valencià. Vejam; El diari El Mundo és un mitjà de comunicació fermament anticatalanista que compta en les pàgines de l’edició valenciana amb Maria Consuelo Reyna i altres presonatges que postulen sobre llengua i tradicions sense saber-ne un pèl. I ara resulta que es dediquen a vendre un llibre en valencià a la setmana. Però valencià... de Fuster, d’Estellés... i sense anar molt lluny, el pròxim dissabte 21 oferiran ‘En defensa de la llengua valenciana’ que, si no m’equivoque, serà el fragment de ‘La llengua dels valencians’ on Sanchis Guarner parla de l’origen i geografia del català. I ho fa precisament, en català. Oh, heretgia!!
Quin motiu els ha fet amagar la seua línea editorial i la dels seus columnistes per predicar-hi una altra? Efectivament; els duros dels seus amigatxos de Generalitat.

No penseu que les meues linies van en contra de la promoció, que trobe molt encertada. Simplement vull fer palesa la gran contradicció en que cau El Mundo. Però demostrem-los que volem llegir en valencià i esgotem els exemplars (que no són molts). Per cert, este cap de setmana, Escalante i Fuster.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

L'any passat ja ho feren i els vaig comprar tots... enguany... no sé què faré encara... de moment, no n'he comprat cap...