11 de març 2009

Nits temàtiques a Otos


Els que em llegiu ja sabeu i vos preocupareu perquè vivim en una societat molt passiva culturalment. La gent sol esperar iniciatives de l’administració. I ja podem esperar sentats, ja! Per sort sempre hi ha persones, institucions i entitats que s’esforcen en animar el temps lliure del personal amb alternatives a tot allò convencional. I preguntem; què hi ha més convencional en un dissabte que sopar? Poques coses, certament. Però si al sopar li afiges un poc de cine per ací, un poc de música per allà, unes viandes de repica’m el colze i bona companyia el plan no és un plan... és un planasso!
Això és el que fan des de fa temps a la casa rural de Ca les Senyoretes, al poble d’Otos –el dels rellotges de sol-. Nits temàtiques que giren entorn a un tema determinat, amb convidats, queviures i activitats relacionades.
La de dissabte va ser entorn a l’Ovidi. Com que ahir va fer els anys que va anar-se’n de vacances ho utilitzarem d’excusa per passar una vetlada d’allò més entretinguda . L'alegria principal va ser comparir nit amb tanta gent que feia temps que no saludava. El sopar, fet de queviures alcoians (alcoians d’Alcoi i de la comarca!) estava de molt, però que bon tastar. La pericana, els callos, la truita d’espàrrecs, les fabes.... I el plat d’olla ja va ser massa. Només dir-vos que en acabar-me el meu em va passar el seu plat Jordi Albinyana, i li vaig pegar mos a la botifarra i la carn...I encara ens ferem un altra botifarra entre el Cato i jo... xe, com si no estiguerem bé, tu! Podeu imaginar com estava tot de saborós... Ah, i per a rematar la cosa el postre; flam de garrofa amb nata i una talladeta d' ancodonyac.

Abans del sopar havien projectat la cinta ‘con el culo al aire’ protagonitzada per Ovidi en el 78 i amb la que vam riure bona cosa. I en acabant l’àpat, va fer-se la música gràcies als alcoians Hugo Mas amb Juan Luis Recuerda i Pau Miquel -Arthur Caravan-, que oferiren un tast dels seus respectius discos, que son recomanables de totes totes per dins i per fora! (quin disseny el d'ambdos!!)

Ja veieu amb quines coses tan senzilles es pot preparar una gran nit! No deixeu d’estar atents a la programació de Ca les senyoretes.