26 d’abril 2008

Efemèrides

Si comencem a furgar en la data de hui, 25 d'abril, trobem una sèrie d'efèrides semblants que podem relacionar entre elles per ser de vital importància per a un gran nombre de gent.
La primera i principal que destaca hui tot cristo és la diada del 25 d'abril. Tres-cents i un any d'aquella batalla a Almansa que fou el principi del fi de la nostra existència diferenciada legalment. Però com deia la campanya de l'IEVA de l'any passat...ací estem! I no volem anar-nos-en, eh!
Casualment hui també fa anys de la mort d'Alfons el Cast, que es considera primer rei de la corona d'Aragó. Veges tu quines coses. I si de reis parlem, no vos perdau la polèmica moguda per unes paraules d'un regidor d'Izquierda Unida d'un poblet de Cadiz on posa a caure d'un burro al nostre senyor rei d'ara, i no es talla un pèl en denunciar els seus privilegis fiscals i les mantàfules que es porta amb alguns empresaris importants. Lo tranquil que vivia el pobre home, i ha sigut casar-se el fill amb la periodista i tots els dies són notícia!
Jornada, la de hui, important també per a la història de portuguesos i italians que es van alliberar del feixisme cadascú al seu moment.
I dia significatiu per a Banyeres, que celebra l'últim dia de les festes retent homenatge als difunts al cementeri a trabucades. S'hauran conegut ja els noms dels capitans del 2009.
Com se sol dir hui al meu poble... De hui a l'any que ve!