21 de maig 2008

Nàpols en portada


Ahir la foto de portada d’El País, i les seues dos primeres pàgines interiors anaven dedicades a la situació que viu la ciutat de Nàpols. Els metges informen que la situació dels residus comença a ser perillosa per a la salut per les olors i les cremacions de la brossa , els bitxos –rates, panderoles, mosquits- , etc... Conten que fins i tot al Vomero, el barri més pijo de la ciutat i on mai es deixa d’arreplegar els residus, s’amuntonen les bosses del fem desafiadorament. Diu la crònica que fins i tot han tancat botigues i bars, i que la cosa no té pinta de parar de cara a l’estiu. Com habitualment, el govern invisible del sud d’Itàlia, la Màfia, controla la situació i manté el pols amb el govern central. La regió està sobreexplotada d’abocadors de fem procedents de tota Itàlia. Fins i tot fa uns mesos es va alertar que l’herba que menjaven les búfales podria ser tòxica i contaminar així la mozzarella que hi produeixen. Ara porten el fem fora d’Itàlia. Vull apuntar que el reciclatge és quasi nul a Nàpols; No és fa recollida selectiva dels residus – perquè aixi interessa a la Camorra, diuen- , de manera que la situació és complica més.

A banda, fa poca estona m’he assabentat per Marieta des d’el seu país d’Itàlia dels darrers incicidents a la periferia de Nàpols. Lamentables; Uns veïns que carreguen contra uns altres per ser gitanos romanesos. El caràcter napolità és primari i sentimental i no m’estranya gens les escenas que s’estan vivint. L’onada racista que viu la zona –comparable a la de fa un temps a El Ejido- ve recolzada per la llei ‘de seguretat’ que prepara Berlusconi -considera la immigració il·legal un delicte- i es presentarà al consell de ministres de demà, precisament, a Nàpols.

El Parlament Europeu mira amb lupa els moviments del govern Italià i no viu amb preocupació els incidents a Nàpols. Entre altres coses s'ha dit allí "Berlusconi està introduïnt de nou en Italia el concepte de raça" ó "la lliure circulació de persones és un principi fonamental de la UE i un element clau per al mercat intern".

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Per a quan això que expliques al PV? No, no és que ho desitge però si ningú no hi posa remei...
Dissabte: Ontinyent