19 de juliol 2009

GRÀCIES!!

Se m'amunteguen al cap els records de les experiències d'estos dies de treball organitzant la Llegenda. M'agradaria donar un per un l'enhorabona a tots els que han dedicat part del seu temps en fer possible un projecte d'esta dimensió, i vull aprofitar este escrit per recordar-vos a tots. Esta mampresa és, per damunt de tot, treball col.lectiu i voluntari.

La representació d'ahir va ser un gran èxit. Ho recorde i em torne a emocionar. Hi havia llogades 1.900 cadires (200 més que el 2.006) i poques quedaren buides. El mar de cabets que es divisava des de l'escenari era brutal, i en el moment d'encendre les bengales... una passada! I nosaltres, que fins divendres teniem el ai en el cos... que si no se'n venen entrades, que si la crisi, que si la gent diu que són cares... Tot esfumat en vore el riu de gent que anava afluint al recinte ben ordenadets, com es veu poques vegades al poble.
Quan vam acabar, sense voler-ho vaig acabar en la porta despedint la gent coneguda. Amics, veïns i autoritats que ens donaven l'enhorabona. I els amics de Puigverd de Lleida, encantats d'haver conegut Banyeres i haver vist la nostra Llegenda, tot en un dia!

...

Este èxit ha sigut un pas més per fer forta la tradició de la Llegenda de Sant Jordi. Crec que sense ser encara massa conscient, Banyeres acull un dels majors muntatges teatrals no professionals del País Valencià. Una obra que malgrat tots els malgrats és esforç i il.lusió que posen un grup de gent per oferir-la als seus conciutadans. Ho dic perquè he sentit per boca d'alguna veïna que no valia la pena pagar 7 euros per vore a la 'gent que veus tots els dies' i prefereix quedar-se a casa. Pobreta... I encara s'atrevia a dir que l'entrada és cara perquè clar, si això ho paga l'ajuntament... La dona, evidentment, no havia vist l'obra. Esta ignorància cabuda i orgullosa està més estesa del que pensem pel veïnat. Podrem canviar-ho algun dia?

...

Ara ens queden les anècdotes dels bons moments, les presses, les bromes, els preparatius, els nervis, els contratemps... Quin cuquet quan en sonar la cançò d'inici entravem en dues files agarrats de les mans... Quin tomb del cor quan vam vore a Sant Jordi per terra!!

Si havereu vist ahir les donzelletes plorant com a madalenes perquè s'acabava esta experiència tan bonica per a elles!! Això, i vore eixir la gent tan contenta -es notava en les cares!!- és la major recompensa.

Gràcies als que creieu en este projecte i heu treballat de valent en ell.
Gràcies per haver vingut a compartir este regal que vos hem volgut oferir.
Un agraiment especial a l'ajuntament de Banyeres per la confiança dipositada.

No hi ha dubte. El drac tornarà d'ací tres anys.

3 comentaris:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Gràcies a vosaltres per oferir-nos aquest espectacle meravellós. I no dubtes que l'any 2012 hi tornarem a acompanyar-vos. Bona vesprada. I ja redactaré el meu apunt demà.

Anònim ha dit...

Jo, com cada any, acudisc a vore el drac...., una nit màgica i fantàstica.
Si, menut sustet ens va donar Sant Jordi, bo, mes bé el cavall, però, ahi va estar, sense ser profesionals, l'espaectacle va continuar.
Moltes gracies per fer-nos gaudir una vegada més, de la màgia, la tendresa i el companyerisme.
Espere tornar vore-vos d'ací 3 anys.
MOLTES FELICITATS.

Joan Vallverdu ha dit...

Hola, com a president de la llegenda de Sant Jordi de Puigverd de Lleida, nomes dir-vos moltes felicitats, teniu un espectacle meravellos, i com ja vaig dir al Jordi Garcia un d'aquets anys voldria que els vilatans de Puigverd puguesin gaudir d'aquest espectacle tant fantastic.
També agraïr la acollida de la gent de Banyeres en especial al Adria, i també a tota la Junta de la Llegenda de Banyeres.
Per molts anys.
un Amic
Joan Vallverdú