18 de setembre 2009

El respecte als educadors


Rumiava jo estos dies algun escrit per a este bloq sobre la qüestió de l’autoritat dels professors a l’aula. Se n’està parlant molt, i amb més motiu amb la notícia del pacte per l’educació que proposa el ministre del ram. La cosa fa temps que és preocupant. Ahir a la ràdio opinava gent des de casa sobre el tema, i coincidien majoritàriament en que la culpa és dels pares, que malcrien els fills i els donen corda per a fer i desfer. I sí, jo també pense que si el pare músic, el fill ballador, i que amb certs models de pares és lògic que apareguen eixos individus que pul·lulen per les escoles. Però una altra part important de responsabilitat la té la societat, l’entorn; Si la tribu no educa, malament.

I pensant en això apareix a Vilaweb la notícia de que el president de la diputació de València serà jutjat per insultar i amenaçar el professorat valencià. Ni fent-ho aposta. Heus ací un exemple molt lleig d’incontinència verbal en públic que vol desacreditar el treball de molts centenars de professionals de l’educació i que pense que perjudica la credibilitat del sistema educatiu valencià. Este senyor, després d’aquelles declaracions ni se n’ha desdit ni ha demanat disculpes per la brofegada.

L’actitud d’Alfonso Rus no ens pot estranyar, tenint en compte que el seu partit fa vàries dècades que va posant en qüestió els docents valencians per divergències lingüístiques. O més que divergències, interessos polítics per els quals han difamat sense mirar pèl en contra de professionals valencians i de la lingüística internacional, primer des del bunker barraketa i després des dels despatxos d’ajuntaments i conselleries.

Disculpeu si me n’he anat un poc per les branques. Altres ho analitzaran des d’altres perspectives però jo he volgut fer evident la burla continua cap al món acadèmic per part d’unes autoritats democràtiques.

He posat un exemple de desacreditació, el de Rus. Però n’hi ha d’altres com l’educació per a la ciutadania en anglés, els barracons, la precarietat dels interins, les subvencions a grups seccecionistes ... Després del pacte anunciat entre els dos grans partits deixarà el partit del senyor Rus de menystenir la tasca acadèmica de mestres, professors, lingüístes, etc. en mans de la qual està la gent del futur? Ja ho vorem.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Com que sóc del ram, sé de què van les coses. I encara t'has quedat curt. Si aquells que ens haurien de respectar i valorar com un bé necessari per a una societat democràtica fan el que fa aquest rus... què no faran algunes mares i pares?. Ai... com tenim el pati (mai millor dit)