04 de setembre 2008

Els interessa la ignorància


Per al primer escrit de setembre, ara que comença el curs, he volgut compartir la notícia que diu que el fracàs escolar al País Valencià aplega a quasi el 40 per cent. La cosa no és per prendre-se-la a la broma; Quasi la mitat dels alumnes!! Segons l'estudi de magisnet és la més alta de les comunitats autónomes.
Em jugue el coll a que la notícia no ha eixit als informatius del Canal 9. I ni parlar-ne del conseller de torn donant explicacions. I, en cas que ho fera, el discurs és més que predecible; Zapatero té la culpa de tot.
Ben vist, als consellers i president del nostre Govern els interessa la ignorància. Crear un públic potencial que veja Canal 9. Que pare atenció a les xorrades dels blaveros. Que ni tan sols sàpien escriure en valencià! Escriure?... i si pot ser que tampoc lligen molt! Eh? Un grup de personal preparat per a treballar a sous mínims en subcontrates en els grans esdeveniments i les grans superproduccions arquitectòniques que, malgrat els milions que costen, s'inunden com una peixateria qualsevol. Volen a gent que els crega a ells! Necessiten ignorants. Exemples vius del pane et circus a que ens estan avesant. Gent sense dos dits de front. Que no es preocupen si l'educació dels seus fills és una merda per les condicions laborals dels professors i per les condicions físiques de moltes escoles. Futurs votants que tinguen igual de vore o no vore el seu territori, la seua comarca, arrassada pels especuladors i replantada de formigó. Cal que no els importe treballar i pagar impostos mentre el govern s'endeuta amb mil mampreses ruinoses. Que no siguen capaços de bastir un discurs propi com a oposició. Que perguen sense la menor atenció els mots heretats dels pares i els iaios. Que dormen, que dormen mentres altres asumeixen la veu del seu poble, que serà per a sempre poble... però dormint. Dormint en la ignorància.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Tens més raó que un sant... i ja vorem això dels dos professors a l'aula per impartir Ciutadania: és vergonyós el que fan! Però més vergonyós és el poble que ho permet! Ho sent: estic cremat... Bon dia