12 de desembre 2008

Un cas de hui (I)


A setembre es va espatlar el calentaor de l'aigua, al pis d'ací de Benimaclet. Vaig avisar un professional del tema -recomanat pel meu llogater- que va vindre i desmontà l'aparell, donant com a pronòstic;
-Açò costarà més d'arreglar que comprar-ne uno nou.
Davant tal consell vaig decidir que el canviara per un altre nou de la mateixa marca i les mateixes característiques. El vaig pagar jo en aquell moment, pensant de passar-li la factura als llogaters, i la cosa s'ha allargat (entre Dublin i històries) fins ara.
Ara que els vaig dir que ho havien de pagar ells em van posar pegues, i per mitjà dels companys de pis em citaren per anar a sa casa ahir. El matrimoni es va tancar amb mi en el quarto de sempre, el despatxet. M'estalviaré els detalls de la negociació. Amb molta calma vam exposar els motius de cadascú. Ells començaren demanant que pagàrem dos terceres parts de la factura, després la mitat, i finalment van oferir un augment de 3 euros per persona en la pujada de principi d'any. Jo vaig acceptar. En arribar a casa i dir-ho als companys els va pareixer bé. Fins ahí tot correcte.
Adés, per telèfon, una amiga m'ha bonegat per la meua poca traça a l'hora de negociar. Segons ella l'aparell en qüestió l'ha de pagar el llogater íntegrament sense gravar-nos més del necessari.
La llei no és massa clara al respecte. Buscant per internet he trobat opinió per a tots els gustos.

Ara no sé si he fet bé o què. Pot ser 3 euros són molt, i caldria deixar-ho en un euret simbòlic ( 3 € x4 persones x 12 mesos= 166 € més a l'any , 1 € x 4 persones x 12 mesos= 48 euros més). O el més just seria no pagar res, que per ad això ja està el lloguer?

Què vos pareix?

3 comentaris:

mi ha dit...

no deuries d'haver pagat res, el que passa és que ells no haurien d'haver sigut tant descarats, tipo com ara al canvi d'any... el pugem, jo si hagues sigut ells ho haguera fet més dissimulat. Haguera acceptat pagar-lo i una o dues setmanes després amb el rollo de la inflació i tal puges l'arrendament.

Però el que no deu ser es que et munte l'arrendament pel canvi de calentaor, ell alquila la casa amb electrodomestics, mobles... etc i ha de mantenir-ho

DE TOT UN POQUET ha dit...

A vore... tens uns llogaters que no ET MEREIXEN... ets massa bona persona (a mi m'haguera passat semblant i no sóc tan bo com tu... brometes a part). S'han passat: quina apujada en un any... ja voldria que els sous s'apujaren així... Bo, ja s'acosta Nadal

Jordi Albinyana ha dit...

Te l'han pegat Adrianeeeet!!