28 de maig 2007

Analisi resultats electorals a Banyeres


Durant els últims quatre anys hem tingut a Banyeres bipartit PSOE-BLOC, amb cinc regidors el primer i dos el segon, justos per mantindre la majoria. Les eleccions d’ahir han donat ara 8 regidors al PP, com el 1999, 4 al PSOE i només 1 al BLOC. La pujada del PP junt a la baixada del PSOE era bastant previsible ateses les mesures antipopulars que ha afrontat el partit del govern. La primera va ser pujar el impost de finques urbanes després de guardar-se el PP de no fer-ho en època de les anteriors eleccions. També el canvi de circuit de les ‘carreres de motos de les 24 hores’ que se celebren tots els anys al poliesportiu municipal i que exigia una solució, doncs es feia al mateix camp de futbol del Banyeres U.D. Una de les polèmiques més recent va ser l’abril del 2006 quan es va suspendre l’entrada de Moros i Cristians per la pluja. Segons persones que estaven en aquells moments a prop de l’alcaldessa, ella ni entrà ni eixí en la decissió, però per a la opinió popular va estar ella la ‘culpable’ de suspendre-la. Una altra ha estat l’edificació de l’auditori (vore text següent). La darrera va ser fa unes setmanes quan els policies es manifestaren davant l’ajuntament acusant-la de ‘dictadora’ per no avindre’s al pacte laboral que ells volien.

Açò només com a exemple de la mala fama que s’ha guanyat la aviat ex-alcaldessa. Afegit a que durant el seu mandat no s’han fet obres visibles i considerables, ha estat, segur, el motiu del seu traspàs de la butaca d’alcalde. No sé com s’ho apanyava el PP (segurament tenia molt a vore amb que la generalitat i diputació eren del mateix color polític) però va aconseguir fer obres públiques considerables com la compra i remodelació del Teatre Principal, la posada en marxa del Casal de la Joventut, la promoció de festes populars o espais públics molt significatius (com el conjunt del monument a Sant Jordi o la zona d’acampada del molí l’Ombria). Però la va cagar a última hora amb la deforestació de la zona de la Pedrera per a fer xalets de luxe.
Com que tinc relació directa amb el cap de llista eixint del BLOC, conec els paranys continus que li tendien els socialistes per tal d’atribuir-se millores que corresponien a les dos regidories nacionalistes; educació i cultura, i industria. Desconec totalment la gestió del d’industria, perquè a més a més, segons m’ha comentat més d’una persona ‘no sabia on estava l’ajuntament’. La baixa dels vots al partit no l’acabe d’entendre. Com que no crec que gran part dels seus vots hagen anat al PP, i menys al PSOE, trobe que segurament un sector desil·lusionat ha decidit no votar esta vegada. No m’agradaria pensar que el resultat negatiu és degut a la presència com a cap de llista de Vicent Berenguer, que tot i ser banyerut (i de moltíssima i inquestinable solera, eh?) viu a València.
L’última vegada que vaig estar pel poble es comentava que amb estos quatre anys de govern socialista, com he dit adés molt polèmic, vacunaven al poble contra l’esquerra durant uns quants anys (L’única gestió de l’esquerra al meu poble durant la democràcia fou la legislatura 91-95, amb similars resultats).

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Doncs, apanyats anem... mira, el meu poble és molt xicotet com saps... i tinc una teoria )(igual és una "animalada"): al meu poble, quan algú va amb les mans netes i vol transpariència, el poble no ho vol... no ho vota majoritàriament... ni molt menys...
Ja en parlarem...