28 de maig 2007

L’auditori


Com he dit en el text anterior, la legislatura d’esquerres que ha tingut Banyeres fins a estes eleccions ha estat reblida de decisions polèmiques. La que més de prop m’ha tocat ha sigut la de la construcció de l’Auditori Municipal. Tots els partits incloïen la proposta en el seu programa de 2003 i precisament per això, per complir el programa i res més, van organitzar un concurs d’idees per edificar-lo al solar del Parc de Vil·la Rosario. Ni van tindre en compte el criteri estètic de construir un edifici enmig del Parc, ni van consultar amb les bandes de música sobre la idea, ni ens van consultar a l’Associació de la Llegenda de Sant Jordi, que ha estat el major usufructuador de l’espai en els últims anys.
D’aquell solar, fa una dècada, no se’n recordava ningú. Era un herbassal adjacent al Parc de Vil·la Rosario utilitzat com a magatzem de ‘trastos’ municipals. Va ser el director de la Llegenda, Jordi Garcia, qui va proposar portar la representació a este gran espai. El resultat ha estat sempre excel·lent. Un patit de butaques a l’aire lliure per a dos milers de persones i un gran i singular escenari fet per l’entorn natural del parc. A més, el solar ha acollit altres activitats com la Trobada d’escoles en valencià de l’Alcoià el 2004 o el concert de Llach el darrer setembre.
L’equip de govern es va encabotar en que havia de ser ahí i van convocar un concurs d’idees (que van guanyar uns arquitectes de Madrid, crec recordar) que de moment s’ha quedat en això, en idees. Esperem que el PP, que governarà des d’ara, aplique una miqueta més de seny i es replantege la ubicació. Auditori sí, però no a Vil·la Rosario.