28 de maig 2007

La última

La última de les mogudes consistorials del meu poble ha estat en vespres de les eleccions provocada per la publicació d’un llibre de fotografies. Un llibre que en principi deuria de servir com a llibre de protocol de l’ajuntament i per tant, no comercialitzable. L’autor de les fotos ha estat el banyerut Josep Miquel Martínez, magnífic professional del disseny i la fotografia. Ell em va regalar un exemplar i vos puc dir que el resultat és una de les coses més boniques que he vist últimament; un seguit d’imatges del meu poble des d’una perspectiva infreqüent, d’una qualitat extraordinària. Una carta de presentació del nostre poble que molts envejarien. Podriem dir que és un treball minuciós de recerca de punts amb encís, però fullejant el volum ens n’adonem que qualsevol detall d’una casa, qualsevol vista panoràmica o qualsevol imatge quotidiana esdevenen màgiques amb un toc de llum especial. No tinc prou paraules per lloar el producte.
Bé, doncs els senyors que ara ens governaran durant quatre anys van anunciar fa unes setmanes que tot açò havia estat una idea per a la propaganda de l’alcaldessa i el regidor de Cultura i suposava un balafiament de diners. A més de que era injust que apareguera el nom del fotògraf en la portada perquè ell havia cobrat el seu treball i justificant-ho en amiguisme entre Martínez i el de Cultura. De la qualitat del llibre, ni mut.
En un text de contestació que em va aplegar via mail, Josep Miquel posava les coses ben clares; el llibre havia estat íntegrament una subvenció del PRODER, i, com en tot llibre, devia figurar el nom de l’editor (Ajuntament de Banyeres), el títol (Banyeres; patrimoni històric i natural) i l’autor (Josep Miquel Martínez).
Jo li vaig respondre dient que de ben segur no estaven preocupats per tot allò de que protestaven sinó que sentien enveja de no haver publicat un producte de tan gran nivell que trigarà molts anys en fer-se alguna cosa de paregut.
Espere que en facen una tirada per posar-la a la venda. És una joieta digna d’entrar a totes les cases del poble i la contornada.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Voldria adquirir-ne un... tin-ho en compte. Gràcies