28 d’agost 2007

Vandalismes

Llig a l'edició de hui d'EL PAÍS que hi ha 'condena unánime en Alcoi al ataque vandàlico a tres excavadoras en una polémica urbanización' . Conten que és per el "acto vandálico perpetrado el pasado viernes en los terrenos de la futura urbanización Serelles y en el que resultaron dañadas tres excavadoras que trabajaban en las obras de construcción". Vaja, si ja de per si no m'agrada la violència, encara menys que la provoquen els meus. Perque ara, a més d'ecologistes, rojos i anti-valencians serem terroristes i no sé quantes coses més. Trobe que no és este el camí de sol.lucionar qüestions socials i rebutge actes així. Però... estem davant d'un nou 'tipus' de vandalisme?? Vull dir, que si fem memòria trobarem accions violentes en contra de les màquines durant la revolució industrial, o dels llauradors quan els foten des del govern, o de la kale borroka... Naixeran ara accions contra la destrucció del territori??

He trobat acertada la declaració del Paco Blay que diu que 'no puede ser considerado como un acto vandálico más, sino como una manifestación extrema y desmesurada contra un proyecto urbanístico aprobado en solitario por el PP'.

M'ha cridat molt l'atenció llegir les ràpides declaracions del portaveu del PP per a este assumpte ("Desde el PP condenamos enérgicamente este vandalismo, venga de quien venga y vaya a quien vaya dirigido") quan se'n desentenen davant un altre acte de vandalisme (polític, si volem) com el que patí la lliberia 3i4 o les agressions de la manifestació del 25 d'abril, per posar dos exemples ràpids i clars. Com va dir algú ja fa temps; és hora d'aplicar la llei anti-terrorista al PP.

No a les accions violentes. No a les urbanitzacions depredadores i insostenibles.

Més informació ací.


1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Ja fa temps que se li hauria d'haver aplicat aquesta llei en sentit retroaciu (o no recordem la batalla de València?, Els Broseta, Attards, Abrilñs Martorells, etc.?) I tant que se'la ha d'aplicar aquesta llei a la major part del PP... si són fills, nebots, sogres dels ... -escrigueu el que vulgueu).