06 d’octubre 2007

Botifarrà a Banyeres


Ahir per la vesprada vam assistir, amb goig i satisfacció al concert de Pep Botifarra al teatre Principal de Banyeres. Goig perquè és un artista que em sembla genial per la seua personalitat i pel treball etnogràfic que ha fet i fa i com el porta a terme. I satisfacció per compartir amb els meus, la gent del meu poble, un dels seus espectacles.
Acompanyat de la seua rondalla, entre ells Nèstor Mont, va cantar el seu últim disc i alguns altres romanços i havaneres bellíssimes. El públic els va aplaudir bona cosa i van gaudir molt de la veu del socarrat de moda, la qual cosa es va notar també en els comentaris a l'eixida del teatre.
L'acte s'emmarca dins la celebració del 9 d'octubre que proposa el Col.lectiu Serrella des de fa més d'una dècada, amb sopar-tertúlia i alguna conferència o concert extra. Hi va haver bona assistència de públic tot i no estar, al meu parer, molt publicitat.
Un acte que va acabar amb un Matxero i Teresa molt celebrat per la gent i, com no, una jota de Banyeres que es va fundir a l'última estrofa (la rapideta) amb un caloròs aplaudiment dels banyeruts. Una alegria per als sentits, un orgull per als valencians. Una faena ben feta.