27 d’octubre 2007

Femellistes


Vull amprar-li a les Mãedéus el terme per fer-me ressó d'una reivindicació femellista de l'altra setmana. I és que una entitat de femelles (concretament la Federación de Mujeres Progresistas) ha demanat que tolguen de la programació de telecinc la sèrie diària de “Escenas de matrimonio”, seqüela del programa dels dissabtes per la nit de laprimera que suprimí ZP en arribar al poder.

Ja fa setmanes que sé de l'existència del programa nomenat, sobretot perquè a les meues cases els agrada posar-ho. Mai no m'ha agradat. No l'he trobat graciós , ni oportú ni ben fet. Una esceneta de discussió matrimonial pot resultar graciosa i salvar un guió fluixet. Fer d'aquelles discussions l'argument de la sèrie deixa el seu nivell a l'altura de la sola de la sabata.

Les femellistes diuen; 'el deterioro en la convivencia y las agresiones psicológicas que están contenidas en la serie, son en parte las causas que desembocan en la muerte de muchas mujeres en España a manos de sus parejas y ex parejas.' i 'reproduce estereotipos negativos de la mujer, a la que se menosprecia y cuyas capacidades no se le valoran; e incluso en la mayoría de las situaciones son ellas las que "hacen la vida imposible" a sus maridos' I tenen més raó que un sant. Si heu vist algun episodi per poc temps que siga vos haureu adonat que la caricatura del matrimoni que fan és grotesca; Qui neteja? Qui és la que es gasta en el bingo el jornal de la parella? I d'altra banda qui és el que treballa? Qui el irresponsable de la casa?

Estes propostes ajuden molt poc a l'erradicació de la violència masclista. Poca broma que hi ha víctimes totes les setmanes! I jo que m'informe d'elles a migdia per eixa mateixa emissora...

PD; Post dedicat a les femelles que em demanaven un nou escrit al bloc!