07 d’abril 2008

Apunts ràpids


Este cap de setmana per Banyeres m’han vingut alguns apunts que fer al blog però com que vaig com a cagalló per sèquia i no tinc massa temps repassaré breument tot seguit.

En passar per alguns pobles de la comarca vaig trobar cartells del ‘CAMINO del CID’ que enguany està tan de moda ( Fins i tot és l’any triat pel Cid més famós del nostre temps, Charlton Heston, per morir-se) tatxats i escrit algun amb el lema “jaume I”. No m’agrada que es facen pintades per ahí, però està clar que és la manera més evident que han trobat alguns valencians per denunciar el greuge comparatiu de la figura del cavaller castellà amb la del nostre primer rei Jaume, que té una miqueta més a vore amb la nostra història, i al que s’ignora sistemàticament des de les institucions (Començant pel molt honorable president que no es digna ni a fer-li un homenatge a la seua tomba).

S’ha atorgat també este cap de setmana el premi de convivència Manuel Broseta. Bé, que la dreta valenciana done premis als defensors de la unitat d’Espanya i tot això és normal. Però que el premi es diga Manuel Broseta i es lliure per ‘contribuir a la millora de la convivència’ és d’un despropòsit que tira de tos. Si per alguna cosa no es va caracteritzar el meu paisà va ser, precisament, per afavorir la concòrdia entre els valencians. Ah, em va agradar molt com en Canal 9, en repassar els premiats amb este guardó, van parar-se en Camps i Pla afirmant que foren guardonats per ‘acordar un estatut modèlic i exemple per a totes les regions d’Espanya’. Sempre tan objectius...

I parlant de comentaris per a oblidar, vos en conte el d’una periodista hui a la ràdio. Es parlava sobre la crisi de l’urbanisme. Un tertulià posava a caldo la construcció desmesurada del litoral mediterrani, tot i incidint en el gran impacte irreversible sobre el paisatge i els bens culturals de molts indrets a costa del benefici desproporcionat d’uns pocs. La periodista en qüestió no ha tingut vergonya en dir ‘bueno pero gracias a esos beneficios de muchas familias se ha pagado la universidad y los estudios de muchos jóvenes’. Clar que sí, cal ser optimista!

Però no han de ser tot males cares, que este dissabte hem tingut una bona satisfacció els membres de l’Associació de la Llegenda de Sant Jordi en finalitzar la gravació del CD de músiques de la Llegenda. Prompe tindrem en les nostres mans la banda sonora de l'especacle. A l'enregistrament va assistir el tio Carrasca que en anar per Banyeres és com si anara pel seu poble de com el coneixen...



2 comentaris:

DE TOT UN POQUET ha dit...

En este País hi ha moltes coses que tiren de tos: i tu en deus saber més que no jo del personatge paisà teu. Ah, i a mossén Carrasca on no el coneixen? A cap lloc (crec)

Unknown ha dit...

Yeeee!
Ens veiem el dia 21!

(Aprofita que t'escric en valencià ^^, o al menys ho intente)