09 de març 2008

El Parc Natural de l'Albufera cremat

Una molt mala notícia esta setmana a casa nostra ha estat l’incendi –provocat, es creu- que s’ha menjat cinc hectàrees de pins i vegetació de la devesa del Saler, un indret del Parc Natural de l’Albufera que té molt a prop edificacions de particulars i el Hotel Sidi Saler.

Doncs bé, una amiga, la família de la qual viu a estes edificacions i que va haver de ser desallotjada, em contava com van viure l’incendi en sa casa. Es queixava sobre tot de que els bombers respongueren tard als avisos dels veïns. Segons em deia van tardar més de mig hora en apareixer i actuar, quan el parc de bombers està a cinc minuts en cotxe.-I en teoria ells van més ràpid del permés-.

No estem parlant de minúcies, es tracta d’un Parc Natural que en teoria està protegit i deu de donar una resposta més ràpida en ocasions com esta, on a més de pèrdues ecològiques importants hi havia la vivenda de moltíssima gent. Eixa és la vertadera qüestió a resoldre, i no distraure el personal amb suposicions de si ha estat una resposta violenta a les eleccions, com pensa la senyora alcaldessa de València.