03 de març 2008

I ara, Estellés

Arreplega Cucarella en el seu blog una notícia del Levante de fa uns dies; El PP rechaza un reconocimiento a Andrés Estellés porque ´insultó a los valencianos´. El cas ha passat al poble del poeta, Burjassot. Com podreu llegir, el PP d'aquella localitat s'ha negat a recolzar una moció on es reconeixia la seua figura en el quinzé aniversari de la mort d'Estellés i es comprometien en la difusió de l'obra argumentant que Estellés "Manifestaba su rechazo a Valencia utilizando palabras muy gruesas" . No sé si esta frase els l'ha dictada el senyor Camps per un sms ó si s'ho creuen de veritat. Sens dubte és producte d'una profunda mala fe mesclada amb dosis d'ignorància i la sucursalitat més ridícula.
Recorde quan en un sopar Paco Muñoz ens contava com de mal li ho féren passar a Estellés pel seu poble. Els insults, les amenaces. I com amablement li va oferir allotjament l'ajuntament de Benimodo.

Mentre la Generalitat promou i col·labora econòmicament en el
Camino del Cid -veg. l'interessant article de Josep Miquel Martínez en l'última Barcella- ignora i procura aixafar allò que no li és convenient. Encara que es tracte de la pròpia cultura dels valencians.

1 comentari:

DE TOT UN POQUET ha dit...

Són una vergonya per al País i els heu d'arrosegar encara uns quants anys... que comence a canviar ja el cicle, Senyor Déu Meu